Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bradul lui Horea din Poiana Horea

Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet – este situat în Poiana Horea fiind un sat din comună Beliș aflat la o altitudine de 1050 m. Relaxează-te cu peisajele spectaculoase din zona Munților Apuseni și găsește Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet.
Bradul lui Horea este un arbust impresionant care a fost locul de refugiu a lui Horea și Cloșca din pădurea Scoruset, locul în care aceștia au fost arestați datorită trădări. Pădurea Scorușet din Munții Apuseni a devenit istoric cunoscută datorită evenimentelor petrecute în anii 1784 când Horea și Cloșca au fost prinși la poalele arbustului. În 27.12.1784, o zi de iarnă în care zăpada nu a acoperit în întregime urmele lăsate de Horea și Cloșca a făcut posibilă capturarea lor și ulterior condamnarea la moarte. Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet poate fi vizitat și acum, acesta fiind dovada a existenței oamenilor în acele zone.

Localizare

Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet este situat în Poiana Horea, comuna Beliș la 25 km de Marisel și la 20 km de Stațiunea turistică Beliș – Fântânele. Este un sat răsfirat de munte din Transilvania, aflat în apropierea Parcul Natural Apuseni. Poiana Horea mai este cunoscută și sub denumirea de ,,Dealul Calului” fiind un sat încărcat de mituri și legende despre lupta moților pentru libertate.

Agrement in zona Poiana Horea

  • drumeții
  • observarea faunei și florei din zonă
  • speologie
  • fotografiere de peisaje sălbatice din Parcul Natural Apuseni

Obiective turistice din zonă

· Biserica de lemn din Poiana Horea construită în anii 1928, se găsește lângă drumul forestier Ponor – Padiș și este cuprinsă între Valea Drăgoiasa și Pârâul Roșu.
· Rezervația naturală Cetățile Ponorului este un important complex carstic din România din zona Padiș respectiv Munții Bihorului.

.  Parcul Național Munții Apuseni aflat la 22 km de sat, este un parc înconjurat de Masivul Vlădeasa, Munții Pădurea Craiului, Munții Bihor și Munții Gilău fiind cel mai mare parc din Transilvania fiind o arie protejată. În parc veți găsi numeroase peșteri, poieni, sate de vacanță, camping, pensiuni, restaurante în care să vă petreceți vacanțele, sejururile la munte, concediile, team building alături de familie sau prieteni.
. Padiș situat la 28 km de Poiana Horea este o zona turistică montană apreciată de turiștii iubitori de drumeții și plimbări în natură, care doresc să-și petreacă weekend-ul la munte. De aici puteți face drumeții spre Cetățile Ponorului, Cascada evantai, Poiana Florilor, Cascada Valul Miresei din Răchițele etc.
. Lacul Beliș este un lac artificial creat pentru a produce energie si care în timp a devenit un lac de agrement important din județul Cluj. Plimbările cu barca, plimbări cu caiace, înotul și pescuit sunt câteva activități de agrement pe care le veți găsi in zona lacului.
· Pârtia Marisel pe care iarna puteți schia iar vara aveți găsi Bike Park pentru a vă testa adrenalina pe bicicletă.
. Crucea Iancului din Marisel monument istoric situat în Fântânele

Galerie foto Poiana Horea

Harta localizare Poiana Horea

Contact

Poiana Horea